Scandiafrica - Information om Sydafrika

Sydafrika, kontrasternas land, erbjuder en mix av fascinerande människor, kulturer, religioner och traditioner och har därför fått smeknamnet “regnbågsnationen”. Gästvänligheten och den okomplicerade atmosfären får dig som turist att alltid känna dig välkommen. Att Sydafrika även har fått den stora äran att arrangera fotbolls-VM 2010 har ökat på den härliga stämningen bland befolkningen i landet.
Sydafrika är framröstat som ett av världens mest prisvärda resemål. Här är ”allt” billigt! En öl, 33 cl  kostar ute, till exempel, 12 kronor. Bra vägar och sofistikerad infrastruktur gör att det är lätt att ta sig fram på egen hand.
Här kan även den sanna nöjesentusiasten få sitt både när det gäller teaterbesök och shopping med mera. 

Det sydafrikanska köket är en blandning av det bästa från världens alla hörn, och restaurangerna håller en väldigt hög standard till mycket bra priser.
En av våra destinationer, Durban, i provinsen Kwa- Zulu Natal, är Sydafrikas tredje största stad med tre miljoner invånare och är belägen vid Indiska Oceanens glittrande kustremsa. Här finns bland annat Afrikas största och mest trafikerade hamn. Klimatet är subtropiskt till skillnad från Kapstaden som har medelhavsklimat med ”kalla” vintrar. I Durban kan du däremot sola och bada året om på exotiska milslånga sandstränder och allt är grönt och frodigt under alla de fyra årstiderna.

 

Scandi Africa - Pride of Lions Sydafrika

 

Det bästa med Durban är dock att här är det nära till allt!
Provinsen Kwa-Zulu Natal har ett mångfaldigt djur-och växtliv med ett överflöd av naturreservat och safariparker. Landskapet består till största delen av gröna lummiga kullar där banan- och sockerplantagen breder ut sig. I dalgångarna vid de många floderna hittar du exotiska Zulubyar. Här råder ett fridfullt och själsligt lugn till skillnad mot det pulserande tempot i miljonstaden Durban.

Ett besök i Kapstaden är förstås ett måste under er vistelse här i Sydafrika. Denna miljonstad är vackert belägen vid Taffelbergets fot. En dagstur ut på Godahoppsudden, en båttur ut till Robben Island (där bland annat Nelson Mandela satt fängslad), provsmakning av de fantastiska vinerna på en av de många vingårdarna och shopping i hamnområdet V&A Waterfront är några av utflykterna som bör finnas på din agenda. De små pärlorna tipsar vi dig om!

The Garden Route börjar cirka 40 mil norr om Kapstaden och sträcker sig längsmed kusten. Det är inte anlagda trädgårdar så som många tror utan ett vildvuxet landskap och vita stränder som omsluter vägen. Vi bokar in er på mysiga ställen utefter rutten.

En av de mest spektakulära upplevelserna i Sydafrika är ett äkta ”Big Five” safari. Det finns privata och statliga parker tex Kruger National Park, Hluluwe-Umfolozi och Addo Elephant Park. Vi har många olika prisklasser att välja på.

Faktaruta om Sydafrika:

 

Invånare:  45 miljoner
Språk:  11 officiella språk (varav engelska fungerar överallt)
Storlek:  1 223 201 km ( cirka 3 gånger större än Sverige)
Tidskillnad: + 1 timme (ingen jetlag, du förlorar heller ingen resedag iom att de flesta flyg går på natten)
Statsskick:  Republik
Valuta: Rand
Körkort:  Svenskt körkort giltigt, vänstertrafik

 

 

Karta på sydafrika


Scandiafrica.com Map of Sydafrika

 

 

SCANDIAFRICA © - Design & Hosting by Netlive KZN cc