Scandiafrica - Vara Resor

Våra resor är personligt anpassade till just dina intressen och önskemål. Vi lyssnar på våra gäster och tillsammans arbetar vi mot den perfekta resan för dig.
Många frågor angående Sydafrika kommer ofta upp och vi ser till att alltid svara på allt långt innan avresan sker från Sverige.

Alla gäster får en personligt anpassad välkomstmapp på svenska fullspäckad med information om boenden, platser, vägbeskrivningar och kartor. Detta är alltid mycket uppskattat och gör att resan känns trygg.

Vi ser till att boka våra gäster i de ”rätta” områdena på passande boenden med väldigt bra service så vi vet att de blir väl omhändertagna. Vi själva har självklart bott eller besökt alla de boenden som vi använder oss av.

Scandiafrca.com Knysna Gareden Route Sydafrika

I vår service ingår även ett förbokat program med inbokade guidade turer, restaurangbesök, golf tee-off tider, musikal och teaterbesök.
Många funderingar och behov av hjälp kan komma upp under resans gång väl framme i Sydafrika och då känns det väldigt tryggt att vi finns på plats så att resan blir bekymmersfri.
Detta gör att vi särskiljer oss från andra svenska researrangörer som ofta endast bokar boendet.

Ni kan välja på att köra själva eller så kan vi ordna transport åt er. Vår samarbetspartner är AVIS och vi kan erbjuda våra kunder ett förmånligt avtal som ger 100% täckning och är utan självrisk.

Reseförslag:

Durban-Safari-Drakensbergen, 13 dagar:

 

Scandiafrica.com Hortfurd House at Dusk Sydafrika

scandiafrica.com Midlands Meander Sydafrika

Scandiafrica.com Spa Sydafrika

     
Dag 1   Avresa från Sverige  
     
Dag 2-6 Boende på vackert vikorianskt gästhus med pool inne i den lummiga stadsdelen Morningside i Durban. Perfekt utgångsläge för allt som Durban har att erbjuda. Frukost ingår.  
     
Dag 7-9  Tre nätters boende i en privatägd safarilodge tre mil utanför Hluhluwe Game Reserve, den äldsta safari parken i Afrika, belägen 25 mil från Durban. I Hluhluwe finns ”the big five”dvs lejon, buffel, elefant, leopard och noshörning. Här ingår frukost, afternoon tea och middag. I priset ingår även en gamedrive och en vandring per dag med en kvalificerad guide.        
     
Dag 10 En natt i det pittoreska Midlands Meander. Här kryllar det av mindre affärer, konstnärer, mysiga restauranger med mera, totalt är det 178 medlemmar längsmed rutten. För den mera äventyrliga kan man till exempel åka linbana mellan trädtopparna i Karkloff Skogen.
Ni bor i ett lantligt Gästhus och blir väl omhändertagna av Trevor och Zan Gower. Trevor är även en utmärkt kock.
 
     
Dag 11-13  Efter en natt med upplevelser i Midlands Meander åker ni till det magnifika och storslagna  Drakensbergen som är en naturupplevelse utöver det vanliga. Här kan man vandra, njuta av den underbara naturen och bara bli ompysslad och slappna av helt och hållet. Här erbjuds man nämligen full frukost, tre-rätters lunch, eftermiddags fika och fyra rätters middag. Allt tillagat med största omsorg och ingår i priset. En daglig guidad vandring ingår också i priset. I komplexet finns bar, swimming pool och tennisbanor.  
     
Dag 14 Hemresa till Sverige från Johannesburg.  
     
       
Scandiafrica.com Jacuzzi  
       

Kapstaden-Garden Route, 13 dagar:

Scandiafrica.com Abbey House Sydafrika

scandiafrica.com Knysna Garden Route Sydafrika

Scandiafrica.com

     
Dag 1 Avresa från Sverige  
     
Dag 2-4 Landar i Kapstaden, Boende på ett mysigt litet Gästhus mitt inne i Kapstaden med gångavstånd till det populära VA Waterfront som är ett ombyggt hamn område där man hittar allt i shoppingväg, restaranger, diverse underhållning, pubar mm. Härligt att bara gå omkring och njuta av den vackra utsikten av Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. Frukost ingår.  
     
Dag 5-6 Två nätter i historiska Simonstown. Här har sydafrikanska flottan sin bas. Härifrån är det bland annat nära till Godahoppsudden och det passar därför bra att göra en dagsutflykt dit. Pingvinerna på Boulders vik är också ett måste att besöka. Det finns många underbara intima stränder, intressanta affärer och bra restauranger. Frukost ingår.  
     
Dag 7-8 Två nätter i den gömda lilla pärlan Swellendam. Här är de flesta husen byggda i 17- till 1800 talets Cape Dutch arkitektoriska stil. Staden ligger inästlad vid det magnifika Langebergets fot. Frukost ingår.  
     
Dag 9-13 Era fem sista nätter tillbringar ni på ett charmigt gästhus med pool i Knysna som är en väldigt vackert belägen liten stad vid Knysna lagunen. Ett mycket bra utgångsläge för allt som The Garden Route har att erbjuda. Frukost ingår.  
     
Dag 14 Hem till Sverige via Kapstaden  
     
 
scandiafrica.com Cape Town V A Waterfornt Table Mountain
 

Durban-Safari-Kapstaden, 13 dagar:

Scandiafrica.com Wine Route Cape Town Sydafrika

Scandiafrica.com Elephant Tour Sydafrika

     
Dag 1 Avresa från Sverige  
     
Dag 2-5 Boende på vackert vikorianskt gästhus med pool inne i den lummiga stadsdelen Morningside i Durban. Perfekt utgångsläge för allt som Durban har att erbjuda. Frukost ingår.  
     
Dag 6-8 Ut på safari i Sydafrikas äldsta nationalpark, Hluhluwe. Här hittar du de ”The Big Five” och upplever riktig bush. Det finns många härliga lodger att välja på, från exklusiva till de lite enklare.  
     
Dag 9-11 Du flyger inrikes till Kapstaden. Boende på ett fint litet Gästhus mitt inne i Kapstaden med gångavstånd till det populära VA Waterfront som är ett ombyggt hamn område där man hittar allt i shoppingväg, restauranger, diverse underhållning, pubar mm. Härligt att gå omkring där och njuta av den vackra utsikten av Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. Frukost ingår.  
     
Dag 12-13  Åker ni mot det populära vindistriktet Paarl – Stellenbosch-Franschhoek. Här kan ni åka omkring och smaka viner på det många vingårdarna, avnjuta en romantisk picknick, som ni kan köpa på en av vingårdarna, och bara njuta av den fantastiska utsikten över vinrankorna, bergen och husen som är byggda i Cape Dutch arkitektorisk stil. Franschhoek där ni ska bo är en jättemysig liten stad med massor av fina affärer och gourmet restauranger. Här gäller det bara att njuta och suga in allt vad livet har att erbjuda!  Ert Gästhus ligger mitt i byn och har en underbar utsikt över bergen som ändrar färg alltefter dagen och solen. Ni har öven en pool som ni kan njuta av. Frukost ingår.  
     
Dag 14 Hemresa till Sverige från Kapstaden.  
       
Scandi Afrika - Cape Town Harbour Vara Resor  


      

                                 
           
     
           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            
         
         
        
     
         

SCANDIAFRICA © - Created & Maintained by Comput8, Durban, Southern Africa